Ubehandlet høretab kan øge demensrisiko: Apoteket i Bagsværd laver gratis test

Foto: PR.
dato

Ny forskning indikerer, at ubehandlet høretab kan øge risikoen for at udvikle demens. Bagsværd Apotek inviterer alle til at få taget en gratis høretest den 28. maj.

Antallet af danskere, der får demens, er på ti år steget med 23 procent ifølge tal fra Esundhed.dk. Samtidig skønnes det, at 800.000 danskere har et ubehandlet høretab, og der kan være en sammenhæng mellem dette og udviklingen af demens. Et nyt stort hollandsk studie viser nemlig, at høretab kan have stor indvirkning på udvikling af demens.

– Det ser ud til, at ubehandlet høretab kan øge risikoen for at blive dement. Aktuel forskning er i gang med at kortlægge forholdene med henblik på at finde egnede strategier til hørerehabilitering, siger Tobias Neher, der er professor i teknisk audiologi ved Syddansk Universitet. Ifølge ham kan de fleste høretab dog behandles effektivt.

– Audiologer og ørelæger er uddannet til at kunne udvælge og tilpasse høreapparater, så de giver størst muligt udbytte. Det forudsætter en individuel udredning, så patientens hørevanskeligheder og lyttebehov er afklaret. De fleste høreklinikker tilbyder denne service. Nogle gange vil høreapparater dog være uegnede til at behandle et høretab, og i så fald vil audiologiske fagpersoner kunne hjælpe med at finde en passende form for behandling.

Apoteket i Bagsværd tester hørelsen gratis
Bagsværd Apotek inviterer til Høretestdag, hvor man på få minutter kan få afklaret, om man har et høretab, der kræver behandling.

Bagsværd Apotek tilbyder en vejledende høretest og samtale med en ekspert fra Din Hørespecialist om nedsat hørelse, høreapparater, og hvordan man kan få hjælp. Som noget nyt har Din Hørespecialist indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen, der blandt andet har givet hørespecialisterne mere viden om hørelse og demens.

Arrangementet er gratis og uforpligtende og foregår:
Tirsdag den 28. maj på Bagsværd Apotek kl. 9.00-13.00.

Din Hørespecialist er en landsdækkende kæde med 25 høreklinikker, der yder rådgivning om høreapparater fra producenterne Widex og Signia. Høreklinikkerne er specialiseret i nøjagtig, individuel tilpasning af høreapparater ved hjælp af markedets førende teknologi. Tlf.: 70 11 10 70, www.dinhs.dk/hoereklinik-hellerup

Kilde: Din Hørespecialist
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.