Socialpædagogisk medarbejder til målrettet indsats med anbragte unge i dagtiden søges til Brorson – en del af Hybelinstitutionen

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Lokalenhed Brorson Nørrebro søger vi en kollega, der har lyst til at løfte indsatsen og være med til at skabe struktur og indhold i hverdagen sammen med os og de anbragte unge.

Om lokalenhed Brorson
Lokalenhed Brorson Nørrebro består af en mindre døgnenhed for 8-9 unge samt ca. 12 selvstændige boliger i lokalområdet til unge med behov for anbringelse og mulighed for døgntilgængelighed.

Din opgave er at være husets og de unges faste holdepunkt i hverdagen, den der hjælper os alle med at skabe en struktur omkring morgenvækning, kontinuitet og indhold i hverdagen for de unge på Brorson. Du vil have faste dagvagter på hverdagene, men have et tæt samarbejde med kollegaer i døgnskema omkring indsatsen for den enkelte unge.

Stillingen stiller derfor krav til din evne til at planlægge, agere selvstændigt og samtidig indgå i samarbejde med kollegaer og arbejde ud fra fælles vedtagne pædagogiske strategier og mål.

Samtidig er det en stilling, som netop din profil vil være med til at præge. Brorson er en del af Hybelinstitutionen, der er Københavns Kommunes største anbringelsesinstitution. Vi er således en del af et socialpædagogisk tilbud til ca. 100 unge mellem 15-23 år med behov for anbringelse. Tilbuddet er forankret i Center for Brobygning, Rådgivning og Fleksible Indsatser (BROFI) i Borgercenter Børn og Unge, Socialforvaltningen, Københavns Kommune.

Målgruppen
Fælles for alle de anbragte unge er, at de ønsker sig et godt liv med nære relationer, familie, job og en aktiv fritid. De unge er udfordret i at opnå deres mål, da de er vokset op uden tilstrækkelig omsorg fra primære omsorgspersoner og har oplevet flere svigt og brud igennem deres opvækst.

De unge har således flest erfaringer med ustabile og utrygge rammer, hvor misbrug, vold, sygdom og/eller overgreb har fået alvorlig betydning for deres udvikling.

Udfordringerne viser sig ved, at de har vanskeligt ved at passe på sig selv i relation til andre, og det kan udfordre dem mange steder i hverdagen. De unge kan have svært ved at mærke motivation i hverdagen, at indgå i fællesskaber, at tage læring til sig, at passe et skoletilbud, at opretholde kontakter eller at være alene. Nogle unge er udfordret af psykiatriske vanskeligheder som personlighedsforstyrrelser, angst, depression/ADHD, OCD eller andet. Flere af de unge har et forbrug af rusmidler og færdes i miljøer, der hører til i rusmiddelverdenen.

Vores opgave er at støtte dem til at danne nye erfaringer med kontakt og relation og bygge bro til bl.a. uddannelse og beskæftigelsestilbud, fritids- og foreningsliv og netværk samt psykiatrien og evt. misbrugsbehandling.

Fagligt grundlag
I Hybelinstitutionen arbejder vi med afsæt i tilknytningsteori, traumeforståelse og empowerment.

Vi udarbejder analyser ud fra en tilknytningsteoretisk forståelse af de unges vanskeligheder, og vi arbejder bl.a. med narrative samtaler og målrettet inddragelse af de unge, så deres indsigt i egne vanskeligheder er med til at målrette den pædagogiske indsats. Målet er, at den enkelte unge gennem dialog, refleksion og nye samspilserfaringer opnår øget mestring i eget liv, og dermed en god overgang til voksenlivet.

Vi arbejder med procesorienteret dokumentation, hvor de små fremskridt og den pædagogisk tilgang er konkret og synlig, og der er tæt faglig opfølgning.

På Brorson har vi

  • Fokus på den enkelte unges trivsel, relationer og hverdag
  • Et afsæt i traumefokuserede indsatser for at blive relevante omsorgsgivere og brobyggere i de unges liv
  • Tæt samarbejde omkring arbejdet med de unge, deres forældre, netværk og de ressourcer og tilbud, der er relevante i det lokale miljø, hvor den unge bor
  • En arbejdsplads med 10 fagligt kompetente og engagerede kolleger og et stærkt tværfagligt team
  • Fast ekstern supervision samt løbende intern undervisning i traumeforståelse og tilknytningsteori
  • Løbende faglig opfølgning sammen med afdelingsleder og socialrådgivere
Vi ønsker os en ny kollega, der

  • Har et anerkendende syn på sine medmennesker og en stærk tro på den enkelte unges udviklingsmuligheder
  • Er både omsorgsfuld og vedholdende i sin kontakt til de unge
  • Har et solidt fagligt fundament, gerne med kendskab til traumeforståelse, tilknytningsteori og narrative samtaler eller lyst til at lære nyt
  • Har blik for intentionen bag den umiddelbare adfærd og kan italesætte dette
  • Har kompetencer og interesse for at stå for aktiviteter med unge, der har det svært i fællesskaber
  • Har lyst og evne til at få øje på sin egen andel i samspillet, når vi arbejder med udvikling af de unges relationskompetencer
  • Formår at sætte sin faglighed i spil, både i den direkte kontakt og i samspillet med kollegaer og samarbejdspartnere
  • Har stærke skriftlige kompetencer og har lyst til at arbejde ud fra pædagogiske mål og dokumentere sin praksis
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst. Lønnen fastsættes efter principperne for Ny Løn.

Stillingen er på 37 timer om ugen og ønskes besat 1. oktober 2023 eller snarest muligt.
Som udgangspunkt er arbejdstiden tilrettelagt som fast dagvagt alle hverdage kl. 7.00 til 14.30 mandag til fredag.

Yderligere oplysninger
Du kan få yderligere information om stillingen ved at kontakte afdelingsleder Lisette Petersen mandag den 7. august 2023 mellem kl. 12.00 og 14.00 på 5140 9098.

Vedhæft udførligt CV, uddannelsesbevis og øvrige relevante bilag sammen med din ansøgning.

Søg via linket senest torsdag den 10. august 2023
Ansættelsessamtaler afholdes den 21. august 2023.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gladsaxe Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Københavns Kommune, Borups Allé 177, 2400 København NV

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 10-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1518&ProjectId=193474&DepartmentId=21544&MediaId=4780&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5879354

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet