Netdøgnrapport gældende 8.-12. april 2020

dato

Bagsværd er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Bagsværd er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

32-årig mand sigtet for butikstyveri i Brøndby Strand

Torsdag den 9. april kl. 19.25 kørte en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik i Brøndby Strand Centrum. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 32-årig mand, idet han havde stjålet diverse chokolade samt bouillon fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

34-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Glostrup

Lørdag den 11. april kl. 10.27 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Glostrup Shopping Center. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 34-årig kvinde, idet hun havde stjålet en computertaske. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

To personer sigtet for butikstyveri i Herlev

Onsdag den 8. april kl. 16.00 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Herlev Bygade i Herlev. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 35-årig mand og en 43-årig kvinde, idet de havde stjålet henholdsvis deodorant og strømper fra butikken. Patruljen sigtede dem begge for butikstyveri, som kvinden erkendte i øjeblikket, og manden nægtede i øjeblikket.

 

19-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Hvidovre

En politipatrulje kørte onsdag den 8. april kl. 06.38 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Avedøre Havnevej i Hvidovre. En 19-årig mandlig bilist skulle foretage et højresving i et kryds, hvor han overså en 36-årig kvindelig cyklist, hvorfor der skete et sammenstød. Kvinden slap med mindre skader, og manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt hans vigepligt. Han erkendte i øjeblikket.

 

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund

Lørdag den 11. april kl. 11.00 standsede en politipatrulje en 34-årig mandlig bilist på Roskildevej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

27-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby Strand

Lørdag den 11. april kl. 07.31 standsede en politipatrulje en 27-årig mandlig bilist på Strandesplanaden i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

44-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt spirituskørsel i Albertslund

En politipatrulje kørte onsdag den 8. april kl. 18.53 til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Herstedvestervej i Albertslund. En vaks borger havde bemærket en bilist køre usikkert, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen standsede bilisten – en 44-årig mand – og skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han ligeledes blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte kørsel uden førerret i øjeblikket og erkendte spirituskørsel delvist i øjeblikket.

 

48-årig mand sigtet for spirituskørsel i Brøndby

Lørdag den 11. april kl. 14.50 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Kirkebakken i Brøndby. Et vidne havde set en bilist påkøre en parkeret bil på en parkeringsplads, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen tog kontakt til bilisten – en 48-årig mand – og skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte delvist i øjeblikket.

 

43-årig mand sigtet for spirituskørsel i Brøndby

En politipatrulje standsede torsdag den 9. april kl. 21.50 en 43-årig mandlig bilist på Roskildevej i Brøndby. Patruljen skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

 

54-årig mand sigtet for spirituskørsel i Rødovre

En politipatrulje standsede onsdag den 8. april kl. 00.10 en 54-årig mandlig bilist på Kærbyvej i Rødovre. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

19-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt narkokørsel i Albertslund

Torsdag den 9. april kl. 10.23 standsede en politipatrulje en 19-årig mandlig bilist på Vridsløsevej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. Han blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

21-årig mand sigtet for narkokørsel i Albertslund

Lørdag den 11. april kl. 02.21 bragte en politipatrulje en 21-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Herstedvestervej i Albertslund. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund. Han blev desuden sigtet for at være i besiddelse af narko. Han erkendte narkokørsel delvist og erkendte at være i besiddelse af stoffer i øjeblikket.

 

21-årig mand sigtet for narkokørsel i Herlev

Fredag den 10. april kl. 04.40 bragte en politipatrulje en 21-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Herlev Hovedgade i Herlev. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til Albertslund politigård til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

18-årig mand sigtet for narkokørsel i Vallensbæk Strand

En politipatrulje standsede torsdag den 9. april kl. 20.47 en 18-årig mandlig bilist på Vallensbæk Strandvej i Vallensbæk Strand. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han blev ligeledes sigtet for at være i besiddelse af narko. Manden erkendte begge sigtelser i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

Tyveri fra varebil i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Nissan Primaster varevogn sket mellem fredag den 10. april kl. 18.00 og lørdag den 11. april kl. 17.00 på Ballerup Boulevard i Ballerup. En rude var knust, og diverse el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra varebil i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Volkswagen Transporter varebil sket fredag den 10. april mellem kl. 01.00 og kl. 10.45 på Rønnevangshusene i Taastrup. En rude var knust, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

Tyveri fra personbil i Kongens Lyngby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Citroën personbil sket onsdag den 8. april mellem kl. 08.30 og kl. 14.50 på Bagsværd Møllevej i Kongens Lyngby. En rude var knust, og en radio var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Mercedes A personbil sket mellem onsdag den 8. april kl. 20.00 og torsdag den 9. april kl. 11.00 på Novembervej i Søborg. En rude var knust, og diverse solbriller samt en sportstaske var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Indbrud i villa i Hedehusene

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem onsdag den 8. april kl. 16.00 og fredag den 10. april kl. 13.00 på Mølleager i Hedehusene. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj

 

98-årig mand udsat for tricktyveri i Taastrup

Onsdag den 8. april kl. 10.40 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri på Sankt Olavs Alle i Taastrup. En ukendt kvinde havde henvendt sig til en 98-årig mand i hans lejlighed og påstået, at hun var fra hjemmeplejen. Manden lukkede hende ind, hvorefter hun hurtigt forlod stedet igen. Manden opdagede senere, at han manglede diverse kontanter. Den mistænkte tricktyv beskrives som:
A: Kvinde, ikke etnisk dansker af udseende, 30-35 år, 160-165 cm høj, spinkel kropsbygning, brun hårfarve. Hun talte dansk med accent. 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

Kilde: Københavns Vestegns Politi