Cheflæge til Afdeling for Nyresygdomme, Center for Kræft og Organsygdomme, Rigshospitalet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Stillingen som cheflæge ved Afdeling for Nyresygdomme, Rigshospitalet opslås hermed til besættelse pr. 1. november 2023 eller efter aftale. Om Afdeling for Nyresygdomme
​Afdeling for Nyresygdomme er den største nefrologiske afdeling i Region Hovedstaden, og afdelingen yder medicinsk behandling til patienter med sygdomme i nyrerne. Behandling med hæmo- og peritonealdialyse og nyretransplantationer har en central plads i afdelingen – sidstnævnte i tæt samarbejde med Afdeling for Urinvejskirurgi, der varetager selve transplantationen.

Patientklientellet er bredt og omfatter både behandling og kontrol af kronisk syge patienter samt behandling af akut og kritisk sygdom.

Afdelingen har i øjeblikket 29 nefrologiske og 7 endokrinologiske sengepladser. Vi behandler fast ca. 250 patienter i kronisk hæmodialyse og 80 patienter i peritonealdialyse og er inde over 75-100 transplantationer årligt. Afdelingen består af 4 sengeafsnit, 1 ambulatorium, 1 hjemmedialyseklinik og 4 dialyseklinikker hvoraf en er en udefunktion på Frederiksberg hospital. Vi har ca, 3.000 årlige ambulante besøg. De fire klinikker har tilknyttet funktionsledelse.


Afdelingen har en stærk forskningsprofil, hvor der forskes på flere felter inden for blandt andet diabetes, nyretransplantation og knoglesygdomme ved nedsat nyrefunktion. Der er i afdelingen ansat 2 professorer. Vi har p.t. 10 ph.d. studerende, og 5 post doc og i 2022 var afdelingen repræsenteret med 71 publikationer.

Om stillingen

Stillingen ønskes besat med en speciallæge i nefrologi og gerne med relevant efteruddannelse inden for specialet. Der lægges vægt på, at ansøgeren har en stærk faglig profil, ledelseserfaring samt erfaring med forsknings- og implementeringsopgaver og gerne relevant lederuddannelse samt en akademisk profil.

Cheflægen varetager den faglige drifts- og personaleledelse i tæt samarbejde med chefsygeplejersken. Cheflægen forventes sammen med ledelsesgruppen at drive afdelingens ambition om at fastholde og udvikle det velfungerende tværfaglige behandlings- lærings- og forskningsmiljø med fokus på højeste kvalitet, engagerede medarbejdere og høj patient- og pårørendetilfredshed og sikre, at kvalitetsarbejde, læring og forskning er en forankret del af det daglige kliniske arbejde sammen med relevante samarbejdspartnere. Det er væsentligt, at cheflægen kan lede og inspirere til afdelingens strategiske udvikling på kort og langt sigt uden at miste fokus på drifts- og personaleledelsen.

Af personlige egenskaber vil der blive lagt vægt på, evnen til at:

  • Opbygge og fastholde tværfaglige relationer og samarbejde, internt som eksternt
  • Se nye muligheder og udnytte det faglige og ledelsesmæssige potentiale i afdelingen
  • Styrke kvalitetsudvikling, læring og forskning i afdelingen
  • Have stærke personlige og relationelle kompetencer
  • Være synlig i den daglige ledelse, på alle afsnit og matrikler
  • Være loyal og samarbejdsvillig på alle niveauer
  • Arbejde tværfagligt i bredeste forstand
  • Sætte fokus på arbejdsmiljøet i alle sammenhænge
  • Mediere gode ideer og udviklingstiltag
  • Tør udfordre den nuværende kultur og tegne et fremtidigt bedre billede, i tæt samarbejde med chefsygeplejersken.
samt at være:

  • Robust og handlekraftig og god til at prioritere og træffe beslutninger
  • Troværdig, åben og lyttende i kommunikation
  • Ansvarlig, fremsynet og fleksibel
  • Understøttende for en motiverende og anerkendende kultur, via involvering og samarbejde
Udover varetagelsen af den daglige ledelsesopgave forventes cheflægen at kunne profilere afdelingens specialiserede funktioner nationalt og internationalt.


Afdelingsledelsen

Afdelingsledelsen udgøres af cheflægen og chefsygeplejersken. Afdelingsledelsen har i fællesskab ansvar for den overordnede ledelse af afdelingen dvs. for faglig ledelse, personaleledelse, driftsledelse og strategisk ledelse. Cheflægen deltager efter nærmere aftalt omfang i det kliniske arbejde i afdelingen og refererer til centerledelsen i Center for Kræft og Organsygdomme.



Om Center for Kræft og Organsygdomme (CKO)

Afdeling for Nyresygdomme er en del af Center for Kræft og Organsygdomme (CKO) på Rigshospitalet, som består af 9 afdelinger i alt.

CKO’s øvrige afdelinger er: Afdeling for Bedøvelse og Operation, Afdeling for Blodsygdomme, Afdeling for Organkirurgi og Transplantation, Afdeling for Hormon- og Stofskiftesygdomme, Afdeling for Tarmsvigt og Leversygdomme, Afdeling for Intensiv behandling, Afdeling for Kræftbehandling og Afdeling for Urinvejskirurgi.

Center for Kræft og Organsygdomme er Rigshospitalets største center med internationalt anerkendt behandling og forskning. I CKO har vi særligt fokus på:

  • At alle vores initiativer skaber værdi for vores patienter og at dette sikres gennem systematisk patientinddragelse.
  • At vi samarbejder på tværs af Rigshospitalet, med andre hospitaler og øvrige sektorer for at understøtte gode patientforløb.
  • At forskning, uddannelse og udvikling prioriteres og at det at deltage heri er en del af at være ansat i Center for Kræft og Organsygdomme.
  • At vi anvender it og ny teknologi og bidrager aktivt til udvikling heraf således, at god klinisk praksis understøttes.
  • At vi sikrer et godt og inspirerende arbejdsmiljø.
Løn- og ansættelsesforhold

Løn- og ansættelsesvilkår følger overenskomst for overlæger mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af speciallæger.

Ansættelse finder sted på åremål i henhold til rammeaftale og protokollat om åremålsansættelse mellem Danske Regioner og FAS.

Yderligere oplysninger

Der henvises i øvrigt til ledelsesregulativ for Region Hovedstaden og Rigshospitalet: https://www.regionh.dk/om-region-hovedstaden/udgivelser-fra-regionen/politikker-og-strategier/Documents/Ledelsesregulativ_RegionH_20032015.pdf

Information om Center for Kræft og Organsygdomme og dets afdelinger kan findes på: www.rigshospitalet.dk/cko.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til centerdirektør Christian Worm (ferie frem til 17/7) på telefon 2883 7858 eller chefsygeplejerske Karina Bruun på telefon 35451017

Ansøgningen skal udformes, så det er muligt at vurdere erfaring og uddannelse inden for kommunikation, samarbejde, ledelse/administration, sundhedsfremme, akademikerrolle og professionalisme. Ansøgningen skal vedlægges curriculum vitae og publikationsliste med angivelse af de ti vigtigste publikationer.

Ansøgningen uploades via link og skal være os i hænde senest torsdag den 17. august 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 37, den 14. september og mulig 2. samtale den 20. september.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gladsaxe Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 17-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=250352&DepartmentId=17126&MediaId=4710&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5859881

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet